AGU Topcompetitie Junior Vrouwen

Kessler en Uijen winnen Klimomloop van Ulestraten


De Klimomloop van Ulestraten bood clubrensters eindelijk weer eens de kans zich in een omloop te tonen. Nadat Esmee Peperkamp van Loving Potatoes/De Jonge Renner de lont in het kruitvat stak, ging Nina Kessler (Tibco-Sillicon Valley Bank) uiteindelijk met de zege aan de haal. Elise Uijen (WV Schijndel) won de wedstrijd voor junior-vrouwen. Beide wedstrijden hadden mee moeten tellen voor de KNWU Topcompetities.

Nina Kessler bleef bij de elite-vrouwen in een sprint van zes Nancy van der Burg en Mareille Meijering voor.
De wedstrijd werd open gebroken door Esmee Peperkamp. De Achterhoekse renster van De Jonge Renner reed lang alleen op kop. maar kreeg van achteruit gezelschap van Kessler, Van der Burg, Meijering, Silke Smulders en Elisa Serne. Uitvallen van Peperkamp en Smulders in de absolute finale ten spijt, bleef het samen en zo won Kessler haar eerste wedstrijd van het seizoen. “Ze hebben het me nog zwaar gemaakt in de laatste beklimming, maar gelukkig kon ik het afmaken in de sprint.”

Van achteren werd er druk geleverd door Nina Buysman (Parkhotel Valkenburg), Danique Braam (Lotto-Soudal Ladies) en Mischa Bredewold (Watersley), die beetje bij beetje dichter kwamen, waar het peloton in de slotfase op minimaal drie minuten volgde. Kessler: “Nadat er twee keer was aangevallen in de kopgroep, dreigde het even wat stil te vallen. Maar ik kreeg de groep weer aan het draaien. We wilden niet dat de anderen aan konden sluiten. In de sprint had je geen bordjes met de afstanden tot de streep, waardoor het lastig was om in te schatten waar je moest aangaan. Maar ik had goed opgelet in de ronden ervoor. De anderen gingen te vroeg, maar ik wachtte met aanzetten. Even dreigde ik ingesloten te raken, maar ik kwam er toch weer uit. In een seizoen met aanvankelijk vooral veel Zwift-races en onlangs de Tour de l’Ardeche bood deze wedstrijd een mooie gelegenheid om te winnen. Van het NK – waar ik veertiende was – wist ik dat de vorm dik in orde was.”

Weer Uijen

De Klimomloop van Ulestraten voor junior-vrouwen is gewonnen door Elise Uijen. De Europees en Nederlands kampioene tijdrijden reed in de slotronde weg bij de concurrentie. Achter de Brabantse eisten haar WV Schijndel-ploeggenotes Willemijn Prins (tweede) en Mijntje Geurts de tweede en derde plek op.

Die twee waren samen met Nienke Vinke (Nederlands kampioene bij de nieuweling-meisjes) in de achtervolging gegaan.

Uijen had zich daarvoor ook al enkele keren laten zien, maar haar laatste uitval was onhoudbaar voor de concurrentie. “Het gaat echt lekker dit jaar. Ik ben al zo blij dat ik weer wedstrijden kan rijden na de lange coronapauze. En dan gaat het ook nog echt goed. Volgende week nog de Omloop van Noord-West Overijssel en dan zit het seizoen er alweer op. Maar ik heb er zeker nog iets van kunnen maken.”

 

Delen